Надрукувати
Перегляди: 1778

Ситуація з захворюваністю сумчан на ГРВІ та грип стабільна та контрольована.

На цьому наголосили під час брифінгу 15 січня заступник міського голови Степан Пак, начальник Сумського міського управління Держсанепідслужби Олександр ЧЕРНЯК та в. о. начальника відділу охорони здоров`я Олена ЧУМАЧЕНКО.

За словами Олександра Черняка, показники захворюваності на ГРВІ та грип відповідають сезонному рівню. За останній тиждень у місті зареєстрували 1927 таких випадків (тиждень тому було 1223). Показник захворюваності становить 71,2 на 10 тис. населення при пороговому показнику 97,64. Упродовж тижня лабораторно підтверджено 16 випадків грипу.

Кожен другий серед хворих (52 %) – дитина. Госпіталізовано 202 сумчан (минулого тижня 200), з них 112 осіб – діти. Недужу малечу (а таких наразі 169), поінформувала Олена Чумаченко, лікують стаціонарно на базі інфекційного відділення міської клінічної лікарні Святої Зінаїди, дорослих (104) – по лікувальних закладах міста. У випадку збільшення хворих із числа юних жителів міста додатково передбачили 30 ліжок у лорвідділенні.

Ситуація з захворюваністю сумчан на ГРВІ та грип є контролюваною, запевнив присутніх на брифінгу та всіх сумчан заступник міського голови Степан Пак. У місті розроблено комплексний план заходів щодо профілактики та боротьби з грипом та ГРВІ, постійно відбуваються засідання оперативного штабу. Підстав для запровадження в навчальних закладах карантину нині немає, повідомив він. Не вводитимуть поки й жодних заборон на проведення в місті масових заходів. Єдине – встановлено обмеження на відвідування хворих у лікувальних закладах.

Здоровим сумчанам радять по можливості уникати місць скупчення людей, дотримуватись правил особистої гігієни, повноцінно харчуватися, висипатись, зміцнювати свій імунітет. Для профілактики не пізно й зробити щеплення проти грипу, щоправда, зазначили фахівці, воно вже буде не таким ефективним, як кілька тижнів тому. Наразі в місті щеплено 396 осіб. В основному це медичні працівники (182).

У разі хвороби містян закликають у жодному разі не займатись самолікуванням, а одразу ж звертатись до лікарів. Тим, хто відчуває недугу чи має слабкий імунітет, радять утриматись від Хрещенської купелі.