0010.jpg

У Сумському державному педагогічному університеті ім. А. С. Макаренка відбулись урочисті заходи з нагоди Дня працівників освіти.

Представники міської та обласної влади, студенти, професорсько-викладацький колектив, випускники університету зібралися в актовій залі вишу. Ректор СумДПУ ім. А. С. Макаренка Юрій ЛЯННОЙ, побажав всій освітянській родині міцного здоров’я, благополуччя, щастя і затишку в оселях, й щоб у виші й надалі вчилися працьовиті студенти та успішні випускники.

До урочистостей приєднався й міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Спочатку керманич міста в одній із аудиторій поспілкувався зі активними першокурсниками СумДПУ ім. А. С. Макаренка, які мають бажання брати участь не лише в житті університету, а й міста.

Під час зустрічі обговорили можливості співпраці через Молодіжну раду при міському голові, очільник обласного центру відповів на запитання, що цікавили майбутніх вчителів, закликав присутніх гарно вчитися й не виїжджати за кордон, а разом розбудовувати місто та Україну.

Звертаючись до студентів першокурсників, він сказав: «Залишайтеся завжди активними учасниками громадського життя нашого міста, звертайтеся через Молодіжну раду з вашими ініціативами, напрацюваннями й долучатись не лише до управління своїм університетом, а й Сум. Переконаний, що разом нам все вдасться».

Опісля, під час офіційної частини програми, вітаючи присутніх, Олександр Лисенко відзначив найкращих викладачів педагогічного вишу Почесними грамотами міського голови, традиційно квітами та пообіцяв, що міська влада і надалі робитиме все залежне, аби сумські освітяни з радістю сприймали нові реформи, працювали в комфортних умовах і за достойну зарплату.

«Ми, як міська влада, будемо приділяти ще більше уваги сфері освіти, допомагати з впровадженням реформ, підтримувати субвенціями та намагатися частіше говорити слова вдячності за вашу добру, гарну і таку необхідну справу – підготовку майбутніх вчителів. Адже ви виховуєте тих, хто в майбутньому виховуватиме нове покоління українців та розбудовуватиме нашу країну», – зазначив Олександр Лисенко.

Під час заходу присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання педагога СумДПУ ім. А. С. Макаренка, поета, драматурга, актора, Заслуженого артиста України Василя Будянського, який днями пішов з життя.