004.jpg

Хворий літній чоловік, залишений рідними у замкненій квартирі, намагався вийти на вулицю через балкон третього поверху. Пенсіонера побачили працівники чергового наряду поліції охорони, і за допомогою наряду ДСНС врятували його від небезпечної «подорожі».

Черговий наряд поліції охорони ніс службу у звичному режимі, коли один з правоохоронців помітив на третьому поверсі багатоквартирного будинку літнього чоловіка. Він намагався вилізти на вулицю через балкон і вже перекинув одну ногу та міг будь-якої миті відштовхнутися від підлоги іншою.

Коли правоохоронці запропонували сумчанину вийти на вулицю традиційним шляхом, той відповів, що вхідні двері замкнені, ключів у нього немає, а чекати, поки прийдуть рідні, йому ніколи.

Миттєво зорієнтувавшись, поліцейські запропонували старому свою допомогу у відкритті дверей. Той погодився і повернувся до квартири.

Поки один правоохоронець відволікав увагу чоловіка з під‘їзду розмовою, інший залишився чекати викликаних оперативно працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Караул пожежно-рятувальної частини №2 міста, оцінивши ситуацію, швидко за допомогою драбини потрапив на балкон, аби допомогти старому і не дати йому перелізти через огорожу.

Як пояснили родичі дідуся, які за півгодини повернулися додому, 77-річного хворого чоловіка забрали з села в місто, аби підлікувати. Вдома він весь час перебуває під наглядом та опікою, оскільки страждає на періодичні розлади пам‘яті.

Проте іноді члени родини змушені залишати його вдома під замком, їдучи у своїх справах, аби старенький не загубився. Того дня дідусь вирішив повернутися в село до дружини, тож, виявивши замкнутими вхідні двері, намагався скористатися, як йому здалося, іншим доступним виходом, не розуміючи тієї небезпеки, що його чекала під час такого екстремального спуску.