Надрукувати
Перегляди: 1405

Військовозобов’язані Сум взяли участь у широкомасштабному вишколі Сумської бригади територіальної оборони, що проходило на військовому полігоні в селі Радьківка в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля – 2018».

Метою навчання, яке тривало з 28 вересня по 7 жовтня, було відпрацювання навичок та військової майстерності щодо відсічі можливої збройної агресії супротивника, уточнення плану територіальної оборони, управління силами та засобами, приведення в бойову готовність підрозділів територіальної оборони.

Від обласного центру для комплектування Сумської бригади територіальної оборони було залучено 250 військовозобов’язаних: рядового та сержантського складу (157 осіб), офіцерського складу (78 осіб), інших осіб старшого офіцерського складу (15 осіб).

«Завдяки навчанню всі ми загартували своє тіло, свій дух і показали ворогу, що, дійсно, здатні обороняти нашу територію. Наші згуртованість і боєздатність – те, чого він найбільше боїться, – зазначив на шикуванні з нагоди закінчення навчання Сумської бригади територіальної оборони профільний заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ. – Щиро дякую кожному з вас за участь, за те, що ви віддано та мужньо проходили ці навчання. Сподіваюсь, що кожен із вас в подальшому усвідомлюватиме свою роль в обороні нашої держави. Слава Україні!».

Посадовець зауважив, що, окрім усього, дане навчання продемонструвало високу результативність співпраці між міською владою, державними органами управління та різними родами військ.

Структурними підрозділами міської ради, в межах наданих повноважень, були опрацьовані питання щодо облаштування наметового містечка на військовому полігоні, а також забезпечення учасників зборів необхідними побутовими речами.

Для цього Сумському обласному військовому комісаріату для Сумського міського військового комісаріату була передана субвенція з міського бюджету державному на загальну суму 339,4 тис. грн., які спрямували на придбання брезентових наметів (п'ять штук), печей (13 одиниць), сантехнічного устаткування (вісім одиниць), вогнегасників (20 штук), одноразового посуду (10 тис. одиниць), господарського майна, наочності.

Також для облаштування наметового містечка було виділено понад 30 т піску, вирішено питання забезпечення потреб Сумської бригади територіальної оборони пально-мастильними та будівельними матеріалами.