004.jpg

Відділ «Проектний офіс» пропонує сумчанам, які хочуть відкрити власну справу, але не знають з чого почати, скористатись онлайн-інструментом #StartBusiness Challenge, адаптованим під запити містян.

Як саме він допоможе у відкритті бізнесу та як ним послуговуватись, зранку під час брифінгу розповіли міський голова Олександр ЛИСЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та начальник відділу «Проектний офіс» Оксана КУБРАК.

Очільник міста наголосив, що ця онлайн-платформа, окрім того, що сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, зводить труднощі з організацією власної справи до мінімуму.

«Багато хто замислюється над тим, щоб започаткувати свій бізнес. Проте більшість таких ідей не втілюються в життя через те, що люди не знають, з чого починати і що для цього потрібно. Тому онлайн-інструмент #StartBusiness Challenge стане потенційним підприємцям у пригоді. Адже він містить покрокові інструкції, як «розкрутити» бізнес в тій чи іншій сфері», – сказав Олександр Лисенко.

За словами секретаря міської ради Андрія Баранова, у Сумах онлайн-платформа #StartBusiness Challenge реалізується завдяки співпраці міста з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

«Підготовку власних напрацювань до даного проекту ми розпочали в липні поточного року з того, що адаптували всі 29 бізнес-кейсів, тобто покрокових інструкцій, які містить ця платформа, до нашого міста. А відтак сумчани, користуючись цим онлайн-інструментом, матимуть чіткі відповіді на свої запитання щодо кількості необхідних документів, часу їх оформлення, адрес та інших нюансів, які потрібно вирішувати на місцевому рівні при відкритті бізнесу», – зауважив посадовець.

Як повідомила начальник відділу «Проектний офіс» Оксани Кубрак, наше місто одним із перших приєдналось до ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України започаткувати подібний онлайн-інструмент.

«Окрім того, що користуватись онлайн-платформою #StartBusiness Challenge просто, вона зекономить час, який раніше потенційні підприємці витрачали на пошук необхідної інформації в інших джерелах та ходіння по інстанціях. Тому ті, кому до снаги більш сучасні методи організації власної справи, можуть скористатись #StartBusiness Challenge», – підсумувала Оксана Кубрак.

Потому вона наочно продемонструвала, як саме послуговуватись онлайн-платформою. Зробити це сумчани можуть у будь-який час, перейшовши за посиланням на Інформаційному порталі Сумської міської ради, на головній сторінці якого розміщено відповідний банер.