Надрукувати
Перегляди: 1794

У четвер у відділенні соціально-побутової адаптації інвалідів із розумовою відсталістю «Спільнота» міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» влаштували для батьків вихованців «Вечір великої родини».

Захід за участі заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбувався у форматі дружньої зустрічі.

Гостям показали, чого за рік навчили їхніх дітей. Зокрема, було представлено зроблені руками молоді з інвалідністю твори прикладного мистецтва. Це результат наполегливої праці колективу соціально-побутової адаптації інвалідів із розумовою відсталістю «Спільнота», котрий повсякчас застосовує різноманітні форми роботи з молоддю, відшукуючи в кожному індивідуальність, його особливі здібності.

Цього дня такі таланти відшукували й у батьках вихованців. Ті стали учасниками майстер-класів, під час яких вони виконували ті самі завдання, що й юне покоління. Прикметно, що з поставленим завданням одразу впорались не всі дорослі.

Батьки відчули позитивний момент від трудотерапії, що наставники «Спільноти» постійно застосовують у вихованні своїх підопічних.

«Діти з інвалідністю мають фізичні обмеження, ускладнення мовленнєвого апарату, але це не заважає їм створювати дивовижні речі своїми руками і, як показала сьогоднішня зустріч – ця робота не кожному дорослому під силу», – зазначила Альона Дмітрєвская.

Наприкінці зустрічі Дід Мороз та ряджені (працівники відділення) привітали всіх зі святом. Потому присутні зібрались за чашкою чаю, переглянули слайди та святковий концерт.