004.jpg

Під керівництвом першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА відбулось друге засідання робочої групи з питань формування міського бюджету на 2019 рік.

Присутні, серед яких були секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, начальник департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, керівники та працівники структурних підрозділів міської ради, розглянули низку питань стосовно попередніх розрахункових показників економічного і соціального розвитку міста на 2019 рік та опрацювали проблемні питання відповідно до законопроектів, які стосуються складання проекту міського бюджету.

Перший заступник міського голови зауважив, що формування бюджету міста здійснюватиметься з широким залученням усіх учасників бюджетного процесу та громадськості. Також посадовець наголосив на важливості оптимізації витрат шляхом виключення непріоритетних питань.

Окрім цього, члени робочої групи розглянули попередні розрахункові показники дохідної частини міського бюджету на 2019 рік та попередні розрахункові показники видаткової частини міського бюджету відповідно до потреби, визначеної головними розпорядниками бюджетних коштів на наступний рік.

Підсумовуючи засідання, Володимир Войтенко наголосив на необхідності приведення поданих розрахунків у відповідність до показників приросту попередньо обрахованих надходжень.

Зазначимо, що роботу з підготовки проекту Програми економічного і соціального розвитку Сум на 2019 рік та проекту міського бюджету на 2019 рік розпочато з 1 серпня. Зокрема, 27 вересня було проведено перше засідання робочої групи.