Надрукувати
Перегляди: 1867

Протягом 2015 року спостережна комісія при виконавчому комітеті Сумської міської ради провела 17 засідань, 3 з яких – у Сумській ВК № 116.

За цей період відносно засуджених розглянуто 103 матеріали, проведено особистий прийом та профілактичні бесіди з 35 особами, які перебувають у Сумській ВК № 116 та Сумському слідчому ізоляторі.

З метою вивчення стану матеріально-побутового забезпечення ув’язнених, умов їх праці, навчання та стану організації соціально-виховної роботи, в минулому році члени спостережної комісії більше 20 разів відвідали Сумський слідчий ізолятор та Сумську ВК № 116.

У межах виконання заходів державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та прекурсорів, а також соціальної адаптації та реабілітації наркозалежних засуджених, які звільняються з місць позбавлення волі, в липні минулого року представниками дорадчого органу у Сумській ВК № 116 було проведено тематичне заняття на тему: «Соціальна адаптація та ресоціалізація після звільнення».

Пристосуватися до життя після звільнення колишнім ув’язненим допомагає Центр реінтеграції бездомних осіб.

Так, протягом 2015 року по допомогу до Центру звернулися 644 особи, 460 з яких – вперше. Відновлено 130 документів. Зареєстровано 374 особи, 7 з них – звільнені з місць позбавлення волі.

Згідно з повідомленнями, які надійшли до спостережної комісії від Ковпаківського районного суду м. Суми та Апеляційного суду Сумської області, члени комісії прийняли участь у 10 судових засіданнях під час розгляду спільних з Сумською ВК № 116 та Сумським слідчим ізолятором подань щодо умовно-дострокового звільнення засуджених від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким видом.