0012.jpg

У неділю під час ліквідації пожежі у багатоповерхівці вогнеборці врятували п`ятьох людей у тому числі одну дитину.

Повідомлення про пожежу у п`ятиповерхівці по вул. Новомістенській надійшло до Служби порятунку «101» у неділю, 17 січня, о 15:50.

За викликом виїхав черговий караул 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини. За сім хвилин рятувальники вже були на місці пригоди. Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій встановили, що в одній із квартир на другому поверсі горять домашні речі.

На той момент приїзду вогнеборців більшість жителів будинку самостійно вийшли на вулицю. Втім, жителі верхніх поверхів не змогли це зробити через сильне задимлення сходової клітини.

Використовуючи засоби індивідуального захисту органів дихання, надзвичайники приступили до порятунку людей та гасіння пожежі. За допомогою висувної триколінної драбини вдалось врятувати чотирьох людей з них одну дитину 2014 року народження, які знаходились на балконі третього поверху. Літню жінку, яка перебувала в задимленому помешканні на третьому поверсі, рятувальники вивели в безпечне місце, а після прибуття карети швидкої допомоги – передали працівникам медичної служби. Жінка отримала отруєння чадним газом легкого ступеню.

Всього до ліквідації пожежі було залучено 11 чоловік особового складу та чотири одиниці техніки. Використавши понад 2 т води, о 16:25 пожежу вдалось локалізували, о 16:53 – повністю ліквідували.

Остаточна причина загоряння та розмір завданих збитків встановлюються.