007.jpg

Доцент кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Дмитро БІДЮК здобув перемогу в Міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup, що відбувся в Данії.

Цьогоріч участь у змаганнях взяли 65 команд, які представляли понад 30 країн.

Кандидат технічних наук, доцент кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Дмитро Бідюк представив свою розробку – одноразовий посуд та пакети, які не тільки є абсолютно безпечними для довкілля, а й навіть мають потенціал в перспективі стати добривами для сільськогосподарських рослин. У майбутньому ця розробка може стати альтернативою не тільки для одноразового посуду, а й столових проборів, формочок для випікання, заморожування харчових продуктів, ПЕТ-пляшок та багато іншого. Адже відмінною перевагою та унікальністю технології тари на відміну від існуючих аналогів (наприклад, тари з формованого целюлозного волокна, тари з суміші пластику та крохмалю або чистого крохмалю, які присутні зараз на ринку України та країн ЄС) є те, що готова продукція володіє термостійкими властивостями, її можна виготовляти різної форми та розмірів, використовувати для широкого спектру харчових продуктів, наносити принт та навіть друкувати на 3D-принтері. Доводячи це, науковець продемонстрував присутнім пакет, виготовлений за його технологією, із нанесеним логотипом його команди.

У номінації Sustainability Award команда, очолювана Дмитром Бідюком, посіла перше місце.

Нагадаємо, що раніше він презентував свою розробку на Всеукраїнському фестивалі інновацій – конкурсі, оголошеному Міністерством освіти і науки України, де здобув ІІ місце в номінації «Економічно спрямовані інновації».