Надрукувати
Перегляди: 1081

У Сумському національному аграрному університеті вручили посвідчення аспірантів 24 громадянам Китайської Народної Республіки.

Закордонні аспіранти обрали для подальшого навчання п’ять факультетів: економіки та менеджменту (восьмеро осіб), агротехнологій та природокористування (шестеро осіб), ветеренарної медицини (троє осіб), харчових технологій (шестеро осіб), інженерно-технологічний (одна особа). Дехто з них уже сам є викладачем, а в Сумах набуватиме нових знань і досвіду.

Підготовка аспірантів триватиме впродовж чотирьох років. Спочатку буде рік навчання в Україні, потому два роки практичних досліджень у Китаї, опісля – рік навчання та захист дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії в Україні.

Вітаючи закордонних аспірантів із отриманням відповідних посвідчень, міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував їм, за те, що зупинили свій вибір на Сумах і запевнив у тому, що сумчани гостинні і завжди раді гостям.

«Ви стаєте повноправними членами великої і дружної університетської родини одного з кращих вузів Сум. Переконаний, що на вас чекає цікаве і насичене життя, і лише від ваших прагнень залежить, якими будуть ці чотири роки і чого ви досягнете в майбутньому, – звернувся міський голова до аспірантів. – Бажаю вам досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами, зустріти добрих і надійних друзів. Здоров’я, успіхів у навчанні та творчої наснаги».

Як зауважив ректор СНАУ Володимир ЛАДИКА навчання магістрантів та аспірантів з Китайської Народної Республіки в Сумах стало можливим завдяки започаткуванню дружніх відносин між українськими Сумами та китайським Сіньсяном (провінція Хенань). У липні поточного року серйозність намірів розвивати співробітництво сторони засвідчили укладанням Меморандуму про співпрацю між Сумською міською радою та Народним урядом міста Сіньсян.

Наступного тижня планується підписання Угоди про побратимство.