001.jpg

Студенти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують відвідувати інтерактивні заняття «Клініки, дружньої до молоді» дитячої лікарні Святої Зінаїди.

Зокрема тренінг «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка молоді» відвідали вже дві групи.

Зустрічі є можливими завдяки сприяння провідного фахівця з виховної роботи Анни МІТІТЄЛ. Співпраця з Сумською філією ХНУВС є тривала та продуктивна. Планується серія тренінгів та інтерактивних занять різного спрямування для студентів.

«Дякуємо за тривалу продуктивну співпрацю та розуміння необхідності турботи про фізичне і психологічне здоров'я студентської молоді. Іноді через відсутність доступу до інформації з компетентних джерел (або замовчування цих тем) і необмеженого доступу підлітків до джерел з недостовірною, неповною та невідповідною віку інформацією з інтернет- мережі, молодь має суперечливі уявлення про культуру взаємин і власну відповідальність щодо статевого життя. Тому ми ініціюємо зустрічі з фахівцями, лікарями, психологами, сертифікованими тренерами КДМ за програмами з репродуктивного здоров'я молоді», – сказала завідуюча відділенням «Клініка, дружня до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.

Досягнення позитивних показників у стані здоров'я та поведінці молоді можливе завдяки системному та узгодженому підходу до організації профілактичних заходів та впровадження програм статевого виховання за участі усіх зацікавлених сторін: сім'ї, освітян, медичних фахівців, громадських організацій та громади загалом.