003.jpg

На КП «Електроавтотранс» відбулось спеціальне об’єктове тренування з питань цивільного захисту та протипожежне тренування.

Під час навчань відпрацьовували дії посадових осіб і формувань цивільного захисту щодо виконання завдань з ліквідації наслідків виникнення небезпечної події в наслідок несприятливих погодних умов, гасили умовну пожежу та надавали першу медичну допомогу умовно постраждалим.

Участь у тренуванні взяли працівники комунального підприємства, зокрема органи управління, служби та формування цивільного захисту, а також інші його підрозділи.

Під час тренування з’ясувалось, що розрахунки були виконані в основному вірно, хоча деякі з них потребують уточнення. Так, служба руху має внести зміни в маршрути руху автобусів під час тимчасового припинення руху на окремих ділянках доріг. Документи на проведення відповідних заходів цивільного захисту також були розроблені вірно.

Директор комунального підприємства, де проводилось тренування, його заступник та головний інженер були особисто присутні при здійсненні практичних робіт, здійснювали контроль за діями чергового диспетчера, керівників структурних підрозділів підприємства.

Особовий склад формувань та працівники окремих структурних підрозділів підприємства діяли вірно та злагоджено, а командири формувань приймали доцільні рішення. Під час практичних дій формування використовували засоби механізації, техніки, приладів (при їх наявності), рятували уражених і надавали їм медичну допомогу. Хоча з’ясувалось, що система оповіщення на підприємстві потребує удосконалення.

Результати тренування обговорили на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій підприємства.