Надрукувати
Перегляди: 1164

На базі «Клініки, дружньої до молоді» дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбувся «круглий стіл» на тему: «Реагування на випадки насильства над дітьми».

Говорили про те, як виявити насильниці дії над дітьми та як реагувати в таких випадках.

Ініціаторами проведення заходу виступили «Клініка, дружня до молоді» спільно з Громадською приймальнею Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

У круглому столі взяли участь представники департаменту соціального захисту населення, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служби у справах дітей, управління освіти і науки, управління Патрульної поліції в Сумській області, відділу ювенальної превенції, філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, ГО «Соціальна організація студентів», Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, правозахисники та журналісти.

Під час круглого стола завідуюча «Клінікою, дружньою до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ розповіла присутнім про проект «Дитинство без насильства», розпочатий у 2017 році МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства» в партнерстві з Уповноваженим Президента України з прав дитини та Міністерством охорони здоров’я України.

Як повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення – начальник управління соціально-трудових відносин Олена БУТОВА, за дев’ять місяців поточного року отримано інформацію про 156 випадків вчинення насильства в сім’ї по відношенню до 128 осіб, що на 44 особи (52,4%) більше ніж у відповідному періоді 2017 року. У 29 випадках під час конфлікту в сім’ї були присутні неповнолітні діти, в тому числі двоє дітей постраждали від домашнього насильства з боку батьків.

Результатом зустрічі стало розроблення механізму взаємодії, який забезпечить негайне реагування на кожний з випадків насилля в родинах та освітніх закладах, щоб якісно працювати та діяти в інтересах дітей.