001.jpg

У Конгрес-центрі СумДУ провели навчання для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування з питання дотримання вимог фінансового контролю.

Організував ці навчання відділ організаційно-кадрової роботи міської ради.

Участь у заході взяли посадовці та депутати міської ради, працівники виконавчого апарату обласної ради, апарату та структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ, представники юридичних осіб публічного права (комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я).

Навчання проводила спеціально запрошена гостя – заступник начальника відділу проведення повних перевірок Департаменту перевірки декларацій та моніторингу спробу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Юлія КУЛІКОВА.

Вона поінформувала присутніх про актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю.

Під час заходу учасники розглянули питання нормативно-правового забезпечення декларування; правила заповнення декларації та відповідальності за порушення вимог фінансового контролю; повідомлення про суттєві зміни у майновому стані згідно зі статтею 52 Закону України «Про запобігання корупції», яка встановлює додаткові заходи фінансового контролю.

Усім присутнім Юлія Кулікова продемонструвала відео-роз’яснення щодо заповнення е-декларації, детально зупиняючись на кожному розділі декларації.

Спікеру ставили чимало запитань, на які вона надавала вичерпні відповіді.