005.jpg

У Сумах відбулась презентація Платформи міських інновацій і проектів, із якими працювала її команда: «Комфортне місто Суми: оптимізація транспортної інфраструктури» та «Муніципальна мережа «Спільно».

Учасників заходу ознайомили з можливостями Платформи та її напрацюваннями. Зокрема, сумчанам презентували два проекти, що пройшли етап розробки і валідації: проект оптимізації транспортної інфраструктури та муніципальну соціальну мережу «Спільно».

Перший спрямований на забезпечення контролю за рухом транспорту, на поліпшення комфорту пасажирів, підвищення безпеки, оптимізацію роботи перевізників та комунальних служб міста, прозорість і відкритість для населення.

Другий покликаний сприяти комунікації та обміну інформацією активних громадян із владою та між ними самими. Муніципальна мережа «Спільно» – це єдина платформа, де зареєстровані учасники можуть на одному сайті отримати доступ до міських проектів: Громадського бюджету, петицій, онлайн-консультацій, голосувань та опитувань, інструментів краудсорсингу, бази проектів, ініціатив та ідей.

Як зазначив секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, сьогоднішній захід був ознайомчим, адже дані проекти не єдині такого зразка, що пропонуються міській владі для реалізації.

«До нас звертається багато авторів проектів. Ми бачимо цілісний розвиток нашого міста і хотіли б, щоб проекти були адаптовані під наші вимоги, а не навпаки – ми брали проекти, які потім будемо доадаптовувати. Попереду велика робота, і шанси є у всіх проектів», – наголосив він.

Нагадаємо, Платформа міських інновацій/City Innovation Platform створена для об’єднання активних міських спільнот, громадян, представників міської влади та інноваційних підприємців з метою спільного створення інноваційних рішень для українських міст. Це механізм для розробки та запуску найкращих інноваційних ідей та проектів.