0012.jpg

В обласній філармонії відбулись урочистості з нагоди 25-ї річниці з часу створення військової частини 3051 Національної гвардії України. Привітав військовиків заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Перед нацгвардійцями поставлено багато завдань, які стосуються не лише охорони громадського порядку, конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних, а й захисту кордонів країни та участі в миротворчих операціях.

«Ви одні із тих, хто першими пішли обороняти нашу країну від ворога. Завдяки вам, ми спимо спокійно і знаємо, що ми в безпеці, – звернувся заступник міського голови до оборонців держави. – Нехай кожен день вашої служби буде підтвердженням гасла: «Там де Національна гвардія – там завжди перемога»! Нехай Господь береже вас та ваші родини!»

Заступник очільника Сум наголосив також на тому, що завдяки комплексній програмі «Правопорядок», яка діє в місті, на вулицях Сум зменшились випадки злочинності. «Основною метою Програми є сприяння правоохоронним органам міста в питаннях забезпечення громадського порядку. Ви з повною відповідальністю ставитесь до поставлених перед вами завдань. Дякуємо вам за спокій і безпеку», – сказав посадовець.

Далі Максим Галицький за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди 25-ї річниці з Дня створення військової частини 3051 НГУ відзначив грамотами міського голови ряд військовиків особового складу частини.

Привітав усіх присутніх зі святом та подякував їм за ратну працю, побажавши здоров’я, щастя та добробуту, командир військової частини, підполковник Сергій КОЗИНЕЦЬ. За його словами майже 300 нацгвардійців мають статус учасників бойових дій, чотири з яких удостоєні високих державних нагород.

Бойовий шлях частини розпочався ще 19 березня 1993 року. Впродовж всього часу вона змінювала свою назву та підпорядкування, але незмінним залишились лише бойовий дух та жага до перемоги.