002.jpg

Працівники міської централізованої бібліотечної системи зустрілись у центральній міській бібліотеці ім. Шевченка з віце-Прем'єр-міністром України В’ячеславом КИРИЛЕНКОМ у рамках його робочого візиту до Сум.

На зустрічі також були присутні заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Спершу заступник директора центральної міської бібліотеки ім. Шевченка Олена МАРТЮШОВА розповіла про те, чим живе бібліотечна система нині. Зокрема, назвала деякі складові успіху міської централізованої бібліотечної системи, а це розвинута мережа нестаціонарних форм обслуговування – бібліобус, підтримка депутатів, громадських активістів та інше. Разом із тим Олена Мартюшова зосередила увагу на основних напрямках модернізації бібліотек. Серед таких вона назвала поповнення фондів, ремонти приміщень, оновлення комп’ютерної техніки, збільшення кількості автоматизованих систем та інше.

Якщо хоча б деякі із цих перетворень будуть реалізовані, підкреслила жінка, бібліотеки отримають оновлене інформаційно-технічне обладнання, підвищиться їхній імідж та розшириться спектр інноваційних бібліотечних форм і методів роботи.

Загалом на те, аби модернізувати бібліотечну систему міста, сказала Олена Мартюшова, необхідно близько 112 млн гривень.

Віце-Прем’єр-міністр подякував присутнім за їхню роботу та зазначив: «У мене особливе ставлення до бібліотекарів. Це світлі люди, які прагнуть поширюв ати добро та знання. Своє ж завдання вбачаю в тому, щоб підтримати вашу справу, допомогти її розвинути відповідно до вимог сучасності. Тому на часі – створення програми підтримки бібліотечної справи за участі міста та держави».

Принагідно В’ячеслав Кириленко презентував центральній міській бібліотеці ім. Шевченка книгу «Три розмови про Україну», автором якої він є.