001.jpg

У зв’язку зі значним перевантаженням дільничної служби та для покращення організації надання медичної допомоги інфекційним хворим міський відділ охорони здоров`я просить сумчан відповідально ставитись до викликів лікарів додому.

У випадку, коли температура тіла хворого не перевищує 380, просять звертатись до поліклінік за місцем проживання. І лише при температурі вище 380 або при дуже поганому самопочутті викликати лікаря додому. При цьому робити це слід у перший день захворювання.

Такі обмеження, повідомили у відділі охорони здоров`я, необхідні, аби лікарі мали змогу оперативно надавати медичну допомогу тим, хто цього потребує в першу чергу. Наразі кількість викликів додому зросла в Сумах уп`ятеро.

Тим, хто нездужають уже третій день, просять не викликати лікаря додому, а звертатись до поліклініки у зв’язку з необхідністю лабораторного та рентгенологічного обстеження. При виклику лікаря додому жителів багатоквартирних будинків просять забезпечити доступ до під’їзду або сповістити реєстратурі номер коду, а жителів приватного сектору – закрити собак.

 

Телефони, за якими можна викликати лікарів додому