007.jpg

На осінніх канікулах сумські школярі цікаво та пізнавально провели час заходів, які проводили бібліотекарі Сумської бібліотечної системи.

Кожний день бібліотечних канікул був присвячений окремим цікавим заходам.

Бібліотекарі читального залу центральної бібліотеки ім. Т.Шевченка провели для дітей бібліоквест «Бібліоновачок», де маршрут квесту пролягав по всім відділам центральної бібліотеки. Кожна зупинка в маршруті – це той чи інший відділ, де діти відповідали на питання вікторин та конкурсів, розгадували кросворди, ребуси тощо. І в цьому їм допомагали бібліотекарі. Фіналом бібліоквесту було складання вислову В. Сухомлинського «Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність». Усі учасники за участь у квесті отримали солодкі призи.

В дні осінніх канікул восьмикласники школи №23 завітали до бібліотеки-філії № 14 на тренінг «Сім кроків до зваженого рішеня» в рамках проекту «Профі-Старт». Головна мета проекту: допомогти учням визначитися з майбутньою професією, вселити віру у власні сили та цілеспрямовано йти до мрії.

На осінніх канікулах на екскурсію до бібліотеки-філії № 2 завітали учні перших класів школи № 6. В читальній залі увагу дітей привернула журнально-ілюстративна виставка «Живі сторінки журнальної країни», на якій були представлені дитячі журнали. Кожен знайшов у журналі, щось цікаве і корисне для себе. По закінченні діти переглянули улюблені казки та мультфільми.

Бібліотечна канікулярна Ігротека бібліотеки-філії № 3 запросила учнів початкових класів школи № 10 погратись, поспілкуватись, отримати позитивні емоції, інтелектуально збагатитись. На дітей чекали: чудова казкова вікторина, журнальний калейдоскоп, краєзнавчий ігровий квест «В осінньому місті», арт-майстерня «Осінні візерунки».