007.jpg

У Сумах відбулись урочистості з нагоди прийдешнього Дня працівника соціальної сфери.

З привітаннями до соціальних працівників звернулись міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ та начальник департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК.

«Насамперед, я хотів би подякувати кожному з вас, – звернувся до присутніх на урочистому зібранні Олександр Лисенко. – Вам випало непросте завдання, допомагати людям, які особливо потребують уваги і турботи. Дякую вам за сумлінну працю і вірю: ми з вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра, у бажанні, щоб мешканці міста мали гідне життя».

Олександр Лисенко відзначив активну управлінську позицію начальника та працівників департаменту з впровадження додаткових соціальних гарантій на міському рівні та неодноразове ініціювання перед органами центральної гілки влади предметних законодавчих рішень, більшість з яких були враховані Міністерством соціальної політики України. Він зауважив, що напрямок соціальної сфери має в місті найбільше фінансування з-поміж інших, – понад 1 млрд грн. цього року направлено на забезпечення соціальних виплат та гарантій жителям Сум та реалізацію соціальної політики.

Відзначила важливість професії соціального працівника й заступник очільника міста Альона Дмітрєвская.

«Ви – справжні професіонали своєї справи, які знаходяться найближче до людей та готові завжди прийти на допомогу. Щиро бажаю вам натхнення та бадьорості духу, які так необхідні для роботи. Бажаю, щоб те добро, завдяки якому ви долаєте проблеми людей, поверталося Вам сторицею», – сказала посадовець.

У підпорядкуванні департаменту соціального захисту населення перебувають три комунальні установи: Центр реінтеграції бездомних осіб, Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» та Центр обслуговування учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Колектив департаменту наразі найбільш чисельний серед структурних підрозділів міської ради. До того ж із загального числа працюючих лише 10 – чоловіки.

10 працівників віддали системі соціального захисту 15 років, двоє – 20 років, одна – Галина ДАВИДЕНКО – понад 32 роки.

Трудовий колектив департаменту, може по праву пишатися цілою низкою досягнень та здобутків, які стали можливими завдяки продуктивній та кваліфікованій діяльності працівників установи. Зі словами вдячності та плідну та злагоджену працю до колег звернулась начальник департаменту Тетяна Масік.

З нагоди професійного свята кращих працівників соціальної сфери міста відзначили подяками та грамотами міського голови та департаменту соціального захисту населення міської ради.