0010.jpg

У Сумах відбулось засідання робочої групи під головуванням першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА щодо напрацювань подальших шляхів з реалізації створення пам’ятника Героям Майдану.

Члени робочої групи на попередньому засіданні зупинилось на двох протилежних ідеях щодо увічнення Героїв Майдану, тому вирішили створити відповідно дві творчі професійні робочі групи, які і представили своє бачення під час зібрання у міській раді.

Як повідомила заступник начальника управління архітектури та містобудування Ольга БОНДАРЕНКО, до складу цих робочих груп запросили і членів журі конкурсу, яке визначало кращу ідею пам’ятника Героям Майдану, і представників громадськості, адже зупинились на двох діаметрально-протилежних поглядах, тож було вирішено що вже ці дві групи представлятимуть свої напрацювання, і далі присутні спільно визначатимуться з наступними діями.

Тож під час останнього зібрання розглянули монументальну роботу в реалістичному дусі – пам’ятник Героям Майдану у місті Суми та другу концептуальну технологічну роботу – Концепцію скверу з розташуванням пам’ятного знаку Героям Майдану. Обидві роботи за задумами авторів Олега ПРОКОПЧУКА та Юрія ХАРЧЕНКА мають свій особливий символізм.

«Ми маємо підійти до цього питання ретельно, беручи до уваги, що кожен пам’ятник існує в просторі. Це монументальне мистецтво, яке сприймається масштабно, і не забувати при цьому про містобудівні правила і норми, – зазначив Володимир Войтенко. – Наше місто поповниться це одним пам’ятником, і хочеться зробити його таким, що відображає ті події, сам дух, наступ, потяг до волі українського народу. Ми маємо увічнити наших Героїв, які своєю боротьбою заслуговують на вічну шану і які назавжди залишаться з нами та нашими нащадкам».

Після тривалих обговорень, з огляду на те, що це дві достойні роботи, проте абсолютно різні, присутні зійшлись на тому, що потрібен час на осмислення представленого та доопрацювання робіт авторами, зважаючи на зауваження. Тож вирішили знову зібратися ще раз найближчим часом.