006.jpg

Сумчани зібрались зранку на Алеї Слави на Центральному кладовищі, аби вшанувати пам’ять наймолодшого кіборга Сергія Табали (Сєвєра).

Рідні юнака та посадовці прийшли до могили Сергія Табали (Сєвєра) не випадково, адже цього дня виповнюється чотири роки з дня загибелі сумчанина в Донецькому аеропорту.

Священнослужителі провели панахиду за загиблим, присутні поклали квіти до могили бійця і промовили слова глибокої шани Герою.

«Минуло чотири роки з дня загибелі наймолодшого кіборга, справжнього патріота, Героя України Сергія Табали. Ми всі знаємо, що він дуже любив Україну. «Хто, якщо не ми, коли, якщо не зараз» – сказав він і пішов захищати країну. Люди мають пам’ятали таких молодих хлопців, як він, які віддали своє життя, аби ми сьогодні жили мирно та мали майбутнє, – сказав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. – Говорять «Герої не вмираю», це дійсно так! Він покинув нас, але його подвиг житиме в наших серцях. Вічна слава і вічна шана Сергію».

Нагадаємо, Сергій Табала (Сєвєр) з перших днів був активним учасником Революції Гідності. Служив у зоні проведення АТО у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського корпусу «Правий сектор». Загинув 6 листопада 2014 року, захищаючи аеропорт у Донецьку. Йому було 18 років. Посмертно Сергію було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», звання «Почесний громадянин міста Суми» та відзначено його подвиг нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту». Крім того, фотографія Сергія в аеропорту Донецька стала прообразом для створення пам’ятника українським добровольцям, встановленого в с. Святопетрівське Київської області. У Сумах на честь Сергія Табали встановлено меморіальну дошку в спеціалізованій школі № 9, де він навчався, і названо його ім’ям вулицю.