002.jpg

Задля вчасного інформування сумчан щодо пенсійного забезпечення та змін, які відбулися у пенсійному законодавстві України, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України м. Сумах в минулому році провели ряд різноформатних заходів.

Кількість таких сягнула майже двох з половиною тисяч.

Поспілкуватися із працівниками управління та дізнатися корисну інформацію виявили бажання близько 41 тисячі містян. Найбільш ефективними формами інформаційно-роз’яснювальних заходів виявилися виїзні прийоми та зустрічі за місцем проживання громадян.

Причина такого «попиту» пояснюється спрощеним доступом до отримання необхідної інформації з питань пенсійного забезпечення. Тому, аби мешканці обласного центру і надалі могли без зайвих зусиль дізнаватися про всі останні зміни у пенсійному законодавстві, в першому кварталі поточного року подібні зустрічі будуть продовжені.

Разом із тим, городяни мають можливість пройти дистанційне онлайн-консультування з пенсійних питань. Зробити це можна в понеділок, вівторок і четвер з 8.00 до 17.00; у середу і п’ятницю з 13.00 до 16.00 за допомогою Skype-зв’язку (логін скайпу spfu1820). Оскільки такий вид інформування теж користується неабияким попитом, кількість годин консультування в 2106 році збільшено.

Також в управлінні поступово набирають популярності і уроки «Школи майбутнього пенсіонера», які проводяться щосереди (початок о 16.00) за адресою: м. Суми, вул. Шкільна, буд. 17, І поверх, зала №2. Орієнтовані вони на громадян, що планують найближчим часом звернутися за призначенням пенсії. Такі зустрічі проводяться у форматі занять і під час них кожен має можливість дізнатися про вимоги до оформлення документів, необхідних для призначення пенсії, та провести їх правову експертизу у спеціалістів управління.

 

Графік виїзних прийомів та зустрічей з громадянами в I кварталі 2016 року