Надрукувати
Перегляди: 1399

Сумським вчителям фізичної культури показали, як можна урізноманітнити ці уроки відповідно до оновленої навчальної програми Міністерства освіти і науки України.

З цією метою до Сум завітав шоумен, телеведучий, лідер спортивного руху «JuniorZ» Олександр ПЕДАН. Разом із командою однодумців на базі школи № 7 він провів для вчителів фізичної культури закладів освіти, професійно-технічних закладів, інструкторів фізичного виховання дошкільних навчальних закладів тренінг та майстер-клас з нових видів спорту: черлідингу, регбі, флорболу, крофболу, петанку, фрізбі. Це нові варіативні модулі, які є в оновленій навчальній програмі МОН України з фізичної культури. Усього до заходу долучились близько 100 учасників.

Майстер-класи провели президенти та члени Федерацій з вищезгаданих видів спорту. Учителі з цікавістю освоювали правила гри та на практиці відпрацьовували техніку виконання вправ із цих видів спорту.

На початку семінару-практикуму заступник міського голови Степан ПАК та Олександр Педан підписали меморандум про підтримку спортивного руху «JuniorZ» у Сумах.

Олександр Педан вперше в нашому місті започаткував зустріч з лідерами учнівського самоврядування. На зустріч були запрошені по два представники членів учнівського самоврядування від закладу. Креативно, змістовно відбулося спілкування учнів із лідером спортивного руху «JuniorZ». А головне вони мали змогу зіграти разом у флорбол і отримати заряд позитивних емоцій. Кращий гравець, а це учень школи № 7, виграв спортивне знаряддя з цього виду спорту. Окрім того, учні разом із представниками федерацій мали змогу познайоитися з деякими видами спорту, що викликало неабияке захоплення.

При підведенні підсумків відбувся розіграш на спортивне знаряддя з петанку, фрізбі на суму 10 тис. гривень. Його отримала школа № 27. Кожен учасник отримав сертифікат за участь у семінарі-практикумі Всеукраїнського проекту «Спортивний рух Олександра Педана «JuniorZ».