Надрукувати
Перегляди: 1979

У зв’язку з напруженою епідемічної ситуацією, з метою надання своєчасної та якісної медичної допомоги хворим на грип, ГРВІ та пневмонії, в тому числі вірусні, у лікувально-профілактичних закладах міста введено комплекс протиепідемічних заходів.

Про це повідомляють у відділі охорони здоров’я.

Зокерма, запроваджено обов’язковий масковий режим, введені обмежувальні заходи у стаціонарних відділеннях закладів стосовно відвідувань госпіталізованих хворих, у тому числі – дітей, вагітних, роділь та породіль. Обмежено госпіталізацію хворих на планове лікування (лише у разі нагальної потреби), розширені графіки роботи поліклінічних підрозділів у період підвищення захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції із залученням лікарів-інтернів та лікарів-фахівців.

Доросле населення Сум з проявами грипу, гострих респіраторних вірусних інфекцій госпіталізується до інфекційного відділення міської клінічної лікарні №4 та до обласної інфекційної клінічної лікарні ім. З.Й.Красовицького, діти – до міської клінічної дитячої лікарні Святої Зінаїди. В інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №4 організоване цілодобове чергування лікарів-інфекціоністів.

Вагітні, у тому числі віком до 18 років, з ознаками грипу, ГРВІ направляються на госпіталізацію до обласного клінічного перинатального центру. Дорослі хворі з проявами ангін госпіталізуються до отоларингологічного відділення міської клінічної лікарні № 5.

Проводиться госпіталізація дорослих з пневмоніями бактеріального ґенезу в терапевтичні відділення за місцем проживання та пульмонологічне відділення міської клінічної лікарні № 1, з вірусними пневмоніями – до інфекційного відділення міської клінічної лікарні №4 та до обласної інфекційної клінічної лікарні ім. З.Й.Красовицького.

У зв’язку зі значним перевантаженням дільничної служби та для покращення організації надання медичної допомоги інфекційним хворим міський відділ охорони здоров`я просить сумчан відповідально ставитись до викликів лікарів додому.