0010.jpg

Під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ за участі соціальних робітників відбулась співбесіда з кандидатами в патронатні вихователі та їхніми помічниками.

У співбесіді взяли участь чотири кандидати Анатолій РЯБОВИЙ, Ольга КОКОВІНА, Олена КОНОВАЛОВА та Віолетта БЕРШОВА.

Під час зустрічі двох сторін (замовника послуги та ймовірного його надавача) були представлені результати проходження навчання кандидата в патронатні вихователі та його помічника й озвучені сильні сторони сім'ї кандидатів.

За результатами співбесіди прийняли спільне рішення про готовність всіх кандидатів виконувати функції патронатного вихователя та його помічника.

Нагадаємо, Кабінетом Міністрів України 16 березня 2017 року затверджена Постанова № 148 «Деякі питання про здійснення патронату над дитиною». На сьогоднішній день1 2 в Україні першочерговим завданням діяльності щодо захисту прав та допомоги дітям є створення умов для збереження сім’ї для дитини. Саме це є ключовим положенням у Конвенції ООН про права дитини, що підкреслює важливість побудови системи соціальної підтримки таким чином, щоб гарантувати, поміж інших прав, право дитини на сім’ю. Таке право може реалізувати альтернативна форма влаштування дітей – сімейний патронат.