Надрукувати
Перегляди: 1805

Про результати втілення Плану заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки у м. Суми говорили під час засідання виконавчого комітету 21 січня.

Детальну інформацію до присутніх довела в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО.

За наведеними даними, протягом останніх п’яти років з метою запобігання виникненню негативних явищ у молодіжному середовищі у Сумах було проведено 125 профілактичних рейдів під назвами: «Вулиця», «Вокзал», «Канікули». Майже половина з них проводилися у вечірній та нічний час. Під час рейдів перевірялися вулиці міста, розважальні заклади та заклади торгівлі.

Таким чином було виявлено 43 неповнолітніх, які перебували у нічний час без супроводу дорослих, 6 – у стані алкогольного сп’яніння та 1 – у стані наркотичного.

Особлива увага приділялася відповідній профілактичній роботі з неповнолітніми та батьками. З метою контролю за умовами утримання та виховання дітей, працівниками служби у справах дітей спільно з працівниками відділу охорони здоров’я перевірено 1287 асоціальних сімей. Спеціалісти служби провели низку виступів під час батьківських зборів у навчальних закладах.

Окрім цього, працівниками всіх служб протягом зазначеного періоду проводилися семінари, тренінги, круглі столи з питань профілактики наркозалежності та організації дружнього підходу при наданні медичної допомоги підліткам та молоді.

Олена Чумаченко підкреслила, що позитивних результатів у роботі вдалося досягти завдяки щорічним навчанням соціальних працівників КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» по протидії поширенню наркоманії. Сумським міським центром служб для сім’ї, дітей та молоді підготовлено 10 волонтерів, а відділенням «Клініка, дружня до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди – 238 волонтерів із числа студентської та учнівської молоді.

З огляду на значний шмат роботи та вагомі результати, яких вдалося досягти, зауважень у членів виконавчого комітету не було. Тому воно одноголосно підтримали даний проект рішення.