006.jpg

Заступник міського голови Степан ПАК привітав педагогічний колектив школи № 9 із 70-річчям навчального закладу.

Степан Пак висловив вчителям і всім працівникам навчального закладу щиру подяку і шану від міського голови Олександра ЛИСЕНКА, депутатського корпусу та всієї громади. Посадовець привітав усіх із ювілеєм, побажав миру країні, успіху та процвітання школі.

«Ми розуміємо, що вам зараз важко, адже Україна змінюється, стає більш глобалізованою в світове співтовариство, а, отже, змінюються вимоги до підготовки майбутнього фахівця, майбутнього громадянина міста і, звичайно, України. Та ви гідно відповідаєте на ці виклики. Багато батьків хочуть віддати своїх дітей саме до вашого навчального закладу, і, коли б ми збудували ще один чи два корпуси, вочевидь ви швидко б їх заповнили. І це не лише через розташування, а тому, що у вас є чому навчитись, у вас здоровий і дружній, з традиціями, педагогічний колектив, який дає ті знання, яких потребують діти. Вірю, що у вашої школи попереду ще десятки років успіху та значних досягнень», – зазначив Степан Пак.

Сумську середню неповну школу відкрили у листопаді 1948 року в приміщенні, де нині розміщується обласний краєзнавчий музей. З листопада 1948 року по лютий 1950 року тривав ремонт, і згодом тут з’явились перші учні. За сім років школа отримала статус середньої. У 1973 року навчальний заклад переїхав до будівлі по вул. Даргомижського. У 1995 році школу перейменували на загальноосвітній навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 9 – багатопрофільна гімназія. У 2004 році вона стала Сумською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 9. 

За історію школи тут було 68 випусків. 104 учні закінчили її з «золотими» медалями. Дехто з випускників згодом повернувся сюди вчителювати. Хтось – продовжувати вчительські династії, яких тут нині до десятка.