Надрукувати
Перегляди: 3339

Бібліотеки Сумської міської бібліотечної системи напередодні 85-ої річниці Голодомору 1932–1933 років вшанували всіх вбитих голодом під час геноциду українського народу низькою заходів.

У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка оформлено виставку-інсталяцію присвячену цій даті «Ви забули... А ми знаємо і пам’ятаємо. Приєднуйся до нас! Голодомор 1932-1933 років», на якій представлені документи та матеріали, які розкривають перебіг, причини та наслідки трагедії Голодомору для українського народу. Читачі бібліотеки дуже цікавлятсья книгами з цієї виставки. Все таки люди хочуть знати історію нашого народу і країни.

Бібліотекарі юнацького абонементу Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка з учнями 10 класу школи № 10 провели захід «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни». Присутніх ознайомили з трагічними сторінками тих страшних подій української історії, фактами Голодомору. Учні переглянули відеосюжет документального фільму «Голодомор. Україна ХХ століття», а також відеопрезентацію книг українських письменників, які у своїй творчості зверталися до цієї теми, прослухали зворушливу пісню «Свічка». Для учасників заходу провели огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне...», під час якого бібліотекарі ознайомили присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

На фактичних матеріалах про страхіття голодомору в Сумській області розповіла голова ГО «Меморіал» Світлана РЕВЯКІНА. Школярі першої гімназії, які завітали до бібліотеки-філії № 17, переглянули історичні кадри про голод на Україні, особливу увагу звернули учасників на тему «Діти і голод».

Бібліотека-філія № 5 провела для своїх користувачів бесіду біля книжкової виставки «Жнива скорботи». Матеріали представлені на ній, розкривають всю трагедію голоду на Україні, його наслідки та свідчення людей, що пережили ті трагічні роки.

Бібліотека-філія №3 ім. О. Столбіна провела Stori-time «Хвилина пам’яті як вічності урок». На книжковій виставці представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом. Користувачі бібліотеки переглянули історично-документальний фільм про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Бібліотека- філія № 4 запропонувала користувачам перегляд виставки однієї книги Василя БАРКА «Жовтий князь» про страшні і вражаючі картини голоду в Україні 1932-1933 років, що лягли в основу його роману.