005.jpg

1919 року було підписано Акт злуки, який фактично об’єднав Схід і Захід в єдину Україну. Відтоді кожного року 22 січня відзначають День Соборності України.

Відзначення цього дня в обласному центрі розпочалося з покладання квітів до могил загиблих учасників АТО на Алеї Слави Центрального кладовища міста.

Представники міської та обласної влади, громадських організацій, правоохоронних органів, військові, побратими по службі та всі небайдужі сумчани пришли віддати шану героям-землякам.

«Рішення про об’єднання – одне із найвагоміших для України. Багато років нашу державу розкрадали на частини, але сильна воля українців та незламний дух допомогли об’єднати державу. Послідовники «червоного» режиму знову посягають на територіальну цілісність країни, забуваючи, що наша сила – у єдності. Кращі мужі Сум та всієї України постали на захист рідної землі, тому кожен на своєму робочому місті наближає перемогу справедливості. Ми зробимо все, аби бути гідними пам’яті тих, хто поклав життя за мирне майбутнє», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

 

 

Далі сумчани поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченку, який все своє життя боровся за єдину сильну Україну, а його пророчі слова досі на вустах усього народу.

У продовження відзначення одного з найважливіших днів для країни, сумчани взяли участь у символічній акції «Ланцюг єдності», до якої приєдналися близько двохсот жителів обласного центру. Учасники акції двома колонами, які одночасно вирушили від Альтанки та ТРЦ «Мануфактура», зустрілися на Харківському мосту та, взявшись за руки, створили символічний «Ланцюг єдності» правого та лівого берегів.

На завершення відзначення 97-ої річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР в обласній філармонії відбулися урочисті збори та святковий концерт для сумчан.

Під час свого привітального слова міський голова побажав усім жителям обласного центру завжди бути єдиною родиною в ім’я Соборної Незалежної України.

Міський голова вручив Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність» архієпископу Сумському і Охтирському МЕФОДІЮ.