Надрукувати
Перегляди: 1610

25 січня під час апаратної наради при міському голові обговорили ситуацію щодо захворюваністі на грип та ГРВІ, а також методи запобігання поширенню хвороби.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО доповіла, що згідно щотижневого моніторингу захворюваності на ГРВІ та грип на минулому тижні у Сумах захворіло 5929 осіб.

Таким чином, в обласному центрі захворюваність на сьогодні на 134,6% перевищує пороговий рівень .

На сьогодні в міській дитячій клінічній лікарні перебувають 197 дітей, в тому числі: 48 лікуються від пневмонії, 2 мають тяжкий перебіг хвороби. Серед дорослого населення на лікуванні перебуває 162 особи, в тому числі: 85 пневмоній, 5 із них з тяжким перебігом.

Олена Чумаченко повідомила, що кількість викликів лікарів до дому на сьогодні не зменшується, так само як і кількість осіб на амбулаторному прийомі. Для надання медичної допомоги дитячому населенню розгорнуто 235 ліжок, 100 ліжок – для дорослого населення. Також перепрофільоване терапевтичне відділення міської клінічної лікарні № 4 для надання допомоги інфекційним хворим.

Цьогорічний вірус грипу AH1N1 є особливо небезпечним, зазначив начальник Сумського міськуправління Головного управління Держсанепідемслужби в Сумській області Олександр ЧЕРНЯК. Він підкреслив, що домінуючий вірус характеризується своїм тяжким перебігом і загостренням хронічних недуг у людини. Загалом, кількість з тяжким перебігом хвороби в цілому по міських і обласних лікувальних закладах за минулий тиждень склала 23 випадки. У зв’язку із цим містян закликають дотримуватися всіх застережень лікарів, які невпинно стверджують, що займатися самолікування в жодному разі не можна. Адже звичайний грип може призвести до трагічних наслідків.