0012.jpg

В обласному академічному театрі ім. М. С. Щепкіна пройшов третій Молитовний сніданок.

Для спільної молитви за Україну зібрались керівники міської та обласної влади, представники різних церков і конфесій, депутати різних рівнів, освітяни, науковці, діячі культури та громадські діячі.

Цього разу захід мав виняткове значення та пройшов в особливій атмосфері, адже наразі всі гостро відчувають потребу в єдності, у вірі та у підтримці Божої сили.

На початку Молитовного сніданку архієпископ Сумський і Охтирський УПЦ Мефодій зачитав молитву «Отче Наш» та разом із присутніми помолився за мир і спокій в Україні, за життя і здоров’я українських воїнів.

До заходу долучився й перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО. Він зазначив, що зараз як ніколи, українцям важлива віра та молитва в ім’я мирного життя на рідній землі.

«Сьогодні ми зібралися у цій спільній міжконфесійній молитві, забувши про всі перипетії, що часом виникали між нами. Бо у нас спільна мета – відновлення миру і спокою над українською землею. Ми молимося за спокій нашої єдиної великої української сім’ї, – сказав посадовець. – Ми просимо Божої підтримки, аби нам усім вистачило сили духу, розуму, моральної і психологічної підготовки, щоб і надалі відстоювати територіальну цілісність країни. Молимося за те, щоб Господь об'єднав українську армію, український народ і зробив нашу перемогу швидкою і безжертовною! І дай нам Боже жити вільним життя нам на нашій Богом даній українській землі».

За словами присутніх, особливість молитовних сніданків – те, що молитви виголошують не лише священнослужителі, а й представники влади та громадськості; а також такий захід об’єднує націю, незалежно від віросповідання, особливо в такий важкий для країни час.