Надрукувати
Перегляди: 1117

У міському центрі зайнятості відбувся Ярмарок вакансій для осіб із інвалідністю.

Проведення таких заходів має на меті надати адресну допомогу особам з інвалідністю у працевлаштуванні, проінформувати про послуги, що надає державна служба зайнятості та партнери, які опікуються соціальним захистом.

Учасники ярмарку вакансій для осіб з інвалідністю – шукачі роботи, а їх було майже 200 осіб, мали змогу пройти співбесіду з працедавцями, ознайомитися з наявними вакансіями, послугами державної служби зайнятості та отримати безкоштовні юридичні та профдіагностичні консультації фахівців центру зайнятості.

Також відвідувачам заходу надавали фахові консультації від представників соціальних партнерів служби зайнятості: Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, Сумського обласного центру медико-соціальної експертизи, Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У заході взяли участь представники 18 підприємств міста, таких як: ПАТ «Сумихімпром», ПАТ « Укрпошта», Сумське ВП «Стиль» УТОГ, ТОВ «Сумитеплоенерго», ТОВ «ВКП «НОТЕХС», ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш», ПАТ «Сумський завод «Енергомаш» та інші. Ними було запропоновано понад 50 вакансій для громадян із інвалідністю різного професійного спрямування: від службовців до робітничих професій.

Близько третини осіб-шукачів роботи отримали консультації щодо працевлаштування та запрошені відвідати підприємства для безпосереднього ознайомлення з обов’язками.

За інформацією міського центру зайнятості, протягом 10 місяців 2018 року його послугами скористався 361 зареєстрований безробітний з групою інвалідності (п’ять осіб І групи; 60 осіб ІІ групи; 296 осіб ІІІ групи). За цей період за направленнями служби зайнятості працевлаштовано 90 осіб даної категорії, у тому числі дві особи з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям та суб’єктам малого підприємництва, які створюють нові робочі місця. Професійне навчання проходили сім осіб із інвалідністю. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь дві особи даної категорії безробітних.