Надрукувати
Перегляди: 1284

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що проходить в Сумах з 25 листопада по 10 грудня, в бібліотеках міста відбувся ряд заходів.

Зокрема, працівники бібліотеки-філії № 6, відвідавши Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, провели бесіду-застереження «Зупини насильство – захисти себе». Розповіли про актуальні для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. А також зупинились на темі булінгу, обговоривши, які види булінгу існують, як йому протистояти, як поводити себе жертві та свідку цього явища.

У бібліотеці-філії № 6 пройшла зустріч учнів 7 класу школи № 25 з інспектором Управління патрульної поліції Євгенією ЛАГУТОЮ. Представниця поліції провела правову годину зі школярами та пояснила, що кожен потерпілий має право на захист і підтримку, а кожен кривдник понесе відповідальність за скоєне. Вона розповіла учням про види домашнього насильства: фізичне, психологічне, економічне, сексуальне. А також про те, що потрібно робити у випадку насильства у сім’ї, куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства у сім’ї та як зберегти себе від насильства. Також присутні переглянули відео-ролик «Як зупинити насильство».

Крім того, в бібліотеці-філії № 8 відбулась зустріч-діалог учнів Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту з представниками поліції. Патрульні поліцейські Оксана КРАСОВСЬКА та Євгенія ЛАГУТА провели правознавчу бесіду на тему: «Поліція на захисті прав людини», зокрема розповіли про особливості своєї роботи, продемонстрували відеоролики з повсякденної служби. Підлітки із задоволенням спілкувались з представниками патрульної поліції, задавали різноманітні питання, обговорювали відеоролики.

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 провели флєшмоб «16 днів без насильства». Працівники бібліотеки вийшли до жителів прилеглого мікрорайону, аби запросити їх на зустріч з фахівцями обласного центру соціально-психологічної допомоги. Продовженням флешмобу стала інформаційна година «Захисти життя – зупини насильство!». Учасники заходу розповіли про роботу обласного центру соціально-психологічної допомоги, представили відеоролики «Протидія та запобігання насильству» та «Будуємо дім без насильства».