006.jpg

У навчально-виховних закладах Сум розпочинаються батьківські конференції з питань фінансового утримання шкіл і дитячих садків.

Такі збори відбудуться по всіх навчально-виховних закладах. Батьків запрошують поговорити про подальше існування системи збору батьківських коштів в умовах збільшення бюджетного фінансування.

Відповідне обговорення у четвер вже відбулось у гімназії № 1. По інших закладах освіти конференції проведуть згідно зі складеним графіком.

Нагадаємо, цьогоріч за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА з міського бюджету виділили 8 млн грн. на поточне утримання навчальних закладів. Це дасть змогу вполовину скоротити розмір щомісячних батьківських коштів. Наступного року на ці потреби планують спрямувати вже 16 млн грн., тим самим повністю закривши потребу навчально-виховних закладів у грошах батьків.

Минулого тижня відбулась загальноміська батьківська конференція, найголовнішим питанням якої було скорочення на 50 % батьківських внесків на поточне утримання шкіл і дитячих садків. За підсумками зібрання адміністраціям навчально-виховних закладів доручили провести у себе загальні збори та спільно з батьками визначитись із тим, як у подальшому відбуватиметься збір батьківських коштів (зокрема щодо суми таки) і їх витрачання.

 

Графік