001.jpg

За сприяння міської ради консультанти Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України провели практикум із застосування законодавства для посадових осіб міських рад та об’єднаних територіальних громад Сумщини.

Темою заходу, в рамках проекту USAID PULSE стало «Нормативно-правове регулювання державних закупівель та практика застосування системи ProZorro».

Під час навчання модератор заходу, тренер з публічних закупівель Олександра БІЛОПІЛЬСЬКА розповіла про новації у сфері публічних закупівель та основні нормативно-правові акти, що регулюють цю діяльність.

Виконавчий директора Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Володимир ДЕРИЗЕМЛЯ зазначив: «Публічні закупівлі дуже важливе питання діяльності кожного органу місцевого самоврядування і саме від професіоналізму співробітників, які відповідають за них залежить чи працюватимуть на благо громади кошти виділені на закупівлю, чи побачить ОТГ результати діяльності свого місцевого самоврядування».

Потому відбулась перша навчальна секція, під час якої розглядалися питання нової моделі ринку електричної енергії після прийняття Закону України «Про ринок електричної енергії», моніторингу публічних закупівель за новими правилами та внесенню змін до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Олександра Білопільська зосередила увагу на особливостях застосування законодавства в сфері публічних закупівель та їх плануванню.

Протягом другої навчальної секції учасники практикуму познайомилися з правовою відповідальністю у сфері публічних закупівель, процедурою допорогових закупівель, алгоритмом проведення відкритих торгів та кваліфікаційними критеріями участі в процедурі закупівлі.