004.jpg

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для студентської молоді провели тренінг з правової освіти «Насильство. Шляхи його подолання».

Під час заходу представник патрульної поліції Оксана КРАСОВСЬКА ознайомила присутніх з таким соціальним явищем, як насильство, його основними видами, ознаками та його правовим врегулюванням.

Ще молоді показали відеоролик, де відомі люди розповідали життєві історії громадян, що стали жертвами насильства. А начальник відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир ЖАЛКОВСЬКИЙ під час відеопрезентації розповів молоді, куди особи, які потерпають від насильства, можуть звернутися за правовою, психологічною та соціальною допомогою.

У другій частині заходу відбувся брифінг за участю представників департаменту соціального захисту населення, Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги, ГО «Північна правозахисна група» та ГО «Кризовий центр психологічної допомоги».

Крім того, присутні на заході представники СумДПУ ім. А.С. Макаренка, зосередили увагу часників зібрання на такому виді насильства, як домашнє, зокрема інформували про проблеми, які сприяють виникненню подібного явища, пошуку заходів і дій, спрямованих на зменшення гендерного насильства.

Також всі учасники тренінгу з правової освіти «Насильство. Шляхи його подолання» мали можливість оглянули видання, які були представлені співробітниками юнацького абонементу центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка на тематичній виставці «Стоп насильству!».