003.jpg

26 січня президент Сумської ТПП Костянтин МАКАРЕНКО та міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО обговорили умови бізнес-місії до Словаччини, яка відбудеться у лютому 2016 року.

За словами керманича міста, обласний центр зацікавлений у пошуку нових міст-побратимів, особливо в умовах переорієнтування на європейські ринки. Тому Суми завжди відкриті до діалогу та налагодження тісної співпраці не лише в економічній, а й інших сферах соціально-культурного життя.

Як повідомив президент Сумської торгово-промислової палати Костянтин МАКАРЕНКО, бізнес-місія організовується за підтримки посольства Словацької Республіки в Україні, а також регіональної торгово-промислової палати міста Банська Бистриця.

Він передав міському голові Олександру Лисенку лист-запрошення від мера Банської Бистриці Яна НОСКО та запропонував очолити делегацію Сум у лютому цього року. У програмі візиту – зустріч із представниками бізнес-кіл Бансько-Бистрицького краю, відвідування місцевих підприємств, об'єктів інфраструктури регіону.

Сумська міська рада зацікавлена у започаткуванні спільних зі словацькими партнерами проектів, метою яких є обмін досвідом щодо реформування системи управління комунальним майном та житлово-комунальним господарством відповідно до стандартів ЄС, у співпраці в інформаційній сфері, ознайомленні з правилами та особливостями входження і роботи на ринку Словаччини, функціонування системи електронних послуг тощо.

У рамках організації бізнес-місії до міста Банська Бистриця Сумська торгово-промислова палата надає, у разі потреби, послуги підприємцям із отримання Шенгенської мультивізи бізнес-класу терміном дії на 1 рік. Детальну інформацію можна отримати за телефоном: (0542) 770-767; 770-739 (e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Нині формується склад бізнес-делегації та узгоджуються всі деталі. Наприкінці лютого під час бізнес-місії Суми та Банська Бистриця планують підписати Протокол про наміри, а вже в травні, під час візиту другої сторони до Сум – Угоду про співпрацю.