0012.jpg

23 січня на етапі Кубка IBU в Арбері (Німеччина) сумські біатлоністи у складі збірної України здобули дві золоті медалі в естафетах.

Перемогу в змішаній естафеті виборола українська команда.

На заключному етапі за неї виступав студент СумДУ Дмитро РУСІНОВ. Під час стрільби лежачи він вибив п’ять із п’яти, а два додаткові патрони в стрільбі стоячи разом із швидким ходом у його виконанні стали запорукою переможного фінішу.

Також у складі команди виступали Надія БЄЛКІНА, Яна БОНДАР і Руслан ТКАЛЕНКО. Українці фінішували з часом 1:18:54.0 без єдиного штрафного кола (0+16). Стрільба без жодного штрафного кола не вдалася жодній іншій збірній, бо на стрільбищі був дуже сильний вітер.

Також українські біатлоністи здобули перемогу в одиночному суперміксті. Сумчанка Анастасія МЕРКУШИНА і Артем ТИЩЕНКО фінішували без жодного штрафного кола (0+14) з часом 41:50.9.

Кубок IBU бере паузу – багато спортсменів, у тому числі й переможниця міксту в Арбері Анастасія Меркушина, поїдуть до Румунії на юніорський чемпіонат світу. А сьомий етап Кубка IBU розпочнеться 13 лютого в словацькому Брезно-Осрблі.