007.jpg

Управління соціального захисту населення прозвітувало про соціальну допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей у 2015 році.

Із січня 2015 року таким родинам подовжено надання 100 % пільги по оплаті за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій; вивозу твердих побутових відходів та рідких нечистот; водопостачання та водовідведення. Для проведення відшкодування з міського бюджету виділено 319,1 тис. грн., профінансовано 316 тис. грн. Протягом року за рахунок коштів міського бюджету пільгами користувалась 441 сім’я учасників АТО (1 033 особи).

На надання додаткових до наданих державою пільг членам сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції за їх зареєстрованим або фактичним місцем проживання/перебування у місті Суми з міського бюджету торік виділено 147,3 тис. грн., профінансовано 89,9 тис. грн. 35 сімей загиблих під час проведення АТО (54 особи) користувалися пільгами при оплаті за ЖКП за рахунок коштів міського бюджету.

З метою соціальної підтримки 20 сімей загиблих при виконанні службового обов’язку або померлих в період проходження військової служби під час проведення антитерористичної операції за рахунок коштів міського бюджету надано матеріальної допомоги на суму 960 тис. грн.

Надано цільову матеріальну допомогу на оздоровлення дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції (на загальну суму 10,8 тис. грн.).

Із 1 липня розпочато виплату щомісячної грошової допомоги 18 дітям, батьки яких загинули при виконанні службового обов’язку або померли в період проходження військової служби під час антитерористичної операції в розмірі 100 % від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (виплачено 126,4 тис. грн.).

Надано одноразової матеріальної допомоги (по 30 тис. грн. кожному) 21 дитині (незалежно від віку) загиблих при виконанні службового обов'язку або померлих в період проходження військової служби під час проведення антитерористичної операції, на загальну суму630 тис. грн. Також батькам загиблого Героя України, смерть якого пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період із 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та 45 членам сімей (батькам та дружинам) загиблих при виконанні службового обов’язку під час проведення антитерористичної операції надано одноразову матеріальну допомогу на поліпшення житлово-побутових умов проживання по 20 тис. грн. на загальну суму 720 тис. грн.

Надано одноразову матеріальну допомогу 25 сім’ям на виготовлення, встановлення намогильної споруди та елементів благоустрою на могилах загиблих при виконанні службового обов’язку або померлих в період проходження військової служби під час проведення антитерористичної операції, які поховані на Алеї для поховання Почесних громадян міста Суми та їх дружин і осіб, які загинули під час дій в зоні АТО на загальну суму 1 367,6 тис. грн.

1 448 учасників бойових дій з числа учасників АТО подали до управління документи та оформили пільги на оплату за житлово-комунальні послуги. З них 114 взято на облік як таких, які потребують санаторно-курортного лікування (45 забезпечено путівками), восьмеро осіб отримали технічні засоби реабілітації, 33 учасників бойових дій направлено на психологічну реабілітацію, десятеро отримали послуги з професійної реабілітації.