007.jpg

Експерт SES (Senior Experten Service/Служба Старших Експертів) доктор Манфред Ервін ШНЕК перебуває в Сумах у рамках проекту «Підвищення кваліфікації персоналу в області реабілітаційної медицини».

Упродовж двох із половиною тижнів він надавав практичні поради та консультації медикам міської клінічної лікарні №1 у питанні впровадження нових методик реабілітації пацієнтів, а також проводив лекції для майбутніх реабілітологів, студентів СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Сьогодні відбулась зустріч закордонного гостя із заступником міського голови Вірою МОТРЕЧКО, заступником головного лікаря міської клінічної лікарні № 1 з медичної частини Наталією КОНДРАТЮК, головним спеціалістом відділу охорони здоров'я Наталією КІПЕНКО.

На думку Віри Мотречко, обмін досвідом – це одна з передумов руху вперед. Посадовиця висловила впевненість у тому, що отримані знання від доктора Манфреда Ервіна Шнека будуть надзвичайно корисними для працівників лікувального закладу міста і зроблять одужання пацієнтів більш ефективним та швидким.

Її підтримали й головний спеціаліст відділу охорони здоров'я Наталія Кіпенко: «Надані експертом поради та практичні рішення ми будемо максимально втілювати в життя. Нам важлива думка і допомога фахівців. Хотілося б залучати до проектів із обміну досвідом із закордонними колегами і наших спеціалістів, переконана їм також є чим поділитися і на що подивитись».

Віра Мотречко наголосила на тому, що участь міста у програмі Служби Старших Експертів (SES) вже дає позитивні результати. Минулого року Суми відвідали три іноземних експерти SES, які працювали в галузях «Освіта», «Соціальний захист населення» та «Охорона здоров'я».

Нагадаємо, Благодійне товариство Служба старших експертів (SES) – провідна німецька організація, що направляє фахівців і керівних працівників на проекти в інші країни на громадських засадах. З 1983 року було реалізовано більш 45000 благодійних проектів за участю SES-експертів у понад 160 країнах.