006.jpg

Триває збір заявок на участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015» – єдиному загальнонаціональному проекті з пошуку та відзначення кращих українських благодійників і найефективніших доброчинних ініціатив.

У конкурсі можуть брати участь добродійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період із 1 січня по 31 грудня 2015 року. Це можуть бути благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники засобів масової інформації.

Переможців визначатимуть у 10 номінаціях:

  • благодійник: компанія – великий бізнес;
  • благодійник: компанія – середній бізнес;
  • благодійник: малий бізнес (в т.ч. фізична особа-підприємець);
  • благодійник: фізична особа;
  • благодійник: загальноукраїнський (в тому числі міжнародний) благодійний фонд (організація);
  • благодійник: регіональний благодійний фонд (організація);
  • благодійник – неурядова організація;
  • благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота);
  • народний благодійник;
  • благодійна акція (проект, програма) року.

Окрім того, будуть спеціальні номінації (ефективне використання благодійної допомоги, благодійність у медіа, інновації в благодійності, благодійник: допомогу з-за кордону) та номінації під патронатом Міністерства соціальної політики України (волонтер: фізична особа, волонтер: організація, корпоративне волонтерство).

Серед нагород і спеціальні відзнаки Оргкомітету «Кращий благодійник» у сферах: медицина, культура, освіта, соціальна робота, допомога захисникам України.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми, яку можна знайти на офіційному сайті конкурсу www.blagoukraine.org або отримати за запитом на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. На цю ж адресу слід надіслати і вже заповнену заявку. До неї доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації проекту (ініціативи). Заявки на конкурс приймають до 15 лютого 2016 року. Подавати їх можуть безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив . Церемонія нагородження переможців відбудеться у березні в Києві. Кращі з кращих українські благодійники отримують унікальну нагороду – бурштинового «Янгола добра» («благодійний «Оскар»).

У рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2015» проходять сім регіональних етапів: у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Херсонській областях та Бердичівському районі Житомирської області. Заявки від благодійників, що діють у цих регіонах, братимуть участь і в регіональному, і у національному етапах конкурсу.

Докладна інформація: тел. (044) 537-12-80, (063) 97-78-078, http://blagoukraine.org, e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Організатором конкурсу «Благодійна Україна» є Асоціація благодійників України. Конкурс започаткований у 2012 році. За три роки у ньому взялоучасть близько 800 благодійників – компаній, організацій, установ та фізичних осіб. З минулого року співорганізатором конкурсу виступає Міністерство соціальної політики України, яке запровадило в його рамках номінації для відзначення волонтерів.