Надрукувати
Перегляди: 1803

Двоє сумських школярів стали переможцями обласної туристсько-краєзнавчої експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна», яка тривала впродовж минулого року.

Загалом на конкурс надійшло 45 звітів від експедиційних загонів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області.

Окрім сумчан, активну участь у експедиції взяли юні пошуківці із Охтирки, Шостки, Ромнів, Глухова, Сумського, Лебединського, Білопільського, Буринського, Тростянецького, Охтирського, Путивльського, Липоводолинського, Кролевецького, Недригайлівського, Краснопільського, Конотопського, Шосткинського, Ямпільського та Глухівського районів. Організатори заходу говорять, що за мету ставили вдосконалити патріотичне та громадянське виховання підростаючого покоління, яке має ґрунтуватися на традиціях і звичаях українського народу.

Разом із тим, діти і молодь активно займалися вивченням історичної та культурної спадщини рідного краю, знайомилися з географічними, етнографічними, культурними та історичними заповідниками, пам’ятками та об’єктами заповідного фонду міста Суми та області.

Кращими у цьому виявилися таки сумчани. Переможцем обласного етапу Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна» став учень Сумської школи № 15 Олександр КОЩІЙ, який підготував роботу «Чи є майбутнє в річки Сумки?» (керівник Марина БІЛІЧЕНКО). Місце лауреата посів учень школи № 10 Станіслав ІЛЬЇН. Його робота мала назву «Троїцький собор – архітектурна та духовна перлина Сумщини» (керівник Наталія ХВАЙРА).

Доробок «Чи є майбутнє в річки Сумки?» Олександра Кощія буде представлено на ІІІ заключному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна».