001.jpg

У Києві відбулось нагородження переможців конкурсу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році.

Цього разу Суми здобули ІІ місце за практику «Упровадження STEM-освіти у закладах загальної середньої освіти м. Суми».

«Дякую освітянам і всім, хто їм у цьому допомагав. Упевнений, що місто має, чим іще здивувати. Разом із тим, ми й самі готові вчитись у колег і впроваджувати їхні напрацювання», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

На відзнаки Мінрегіонбуду та Ради Європи цього року претендували 34 органи місцевого самоврядування, з них: обласні ради – три, районні – п’ять, міські – 12, сільські – одна, селищні – дві, сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад – 11. Серед 34 фіналістів, 20 уже були призерами конкурсу в 2014-2018 роках, у тому числі й Суми. Роком раніше в цьому конкурсі місто отримало спеціальну відзнаку за створення Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей.

Нагадаємо, конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» започаткований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України навесні 2014 року. Міністерство проводить його в партнерстві з Радою Європи, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, Асоціацією об’єднаних територіальних громад. 

За п’ять років участь у конкурсі взяли 668 органів місцевого самоврядування усіх рівнів. Найбільша кількість заявок надійшла від Дніпропетровської області – 110, а відсоток успішних практик від кількості поданих заявок найвищий у Івано-Франківській (42,9%) та Сумській (34,6%) областях.

Конкурс має на меті відібрати, відзначити та поширити кращі практики соціально-економічного розвитку територій. Учасники та переможці отримають суспільне визнання впроваджених інновацій, а також можливість обмінятися з колегами досвідом їх реалізації, оцінити ефективність своєї діяльності, поширити та вдосконалити власні напрацювання.

Конкурс проводиться за методологією Ради Європи, яка успішно реалізовується в Україні з 2012 року.