004.jpg

У Палаці дітей та юнацтва урочисто відзначили кращі колективи заміських оздоровчих таборів та окремих їхніх працівників за успішне проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року.

Звертаючись до учасників заходу, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО подякувала всім за результативну роботу, турботу про сумську малечу, піклування про комфортні умови їх проживання у таборах, організацію змістовного, цікавого та пізнавального дозвілля, та особливо за вдячні посмішки дітлахів.

«Хочу висловити слова вдячності за вашу роботу, за те, що ви дійсно добре організували і відпочинок, і навчання, і виховання наших дітлахів. Сподіваюсь, що дітки у 2019 році завдяки вам продовжуватимуть відпочивати, розвиватися, проявляти себе, радіти дитинству та знаходити собі нових друзів. А ми, як міська влада, будемо вам в цьому допомагати. Вже прийнятий міський бюджет на 2019 рік, в якому у повному обсязі передбачені кошти на оздоровлення, – зауважила Віра Мотречко. – Ми розуміємо важливість того, що треба вкладати в дітей сили та кошти сьогодні, аби діти завтра виросли здоровими, щасливими, самостійними громадянами нашої країни».

Свої слова подяки на адресу кращих працівників у сфері оздоровлення та відпочинку висловила також начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНІЛЬЧЕНКО.

У продовження заходу посадовиці вручили подяки та грамоти виконавчого комітету міської ради, грамоти управління освіти і науки, грамоти міської організації профспілки працівників освіти і науки з врученням грошового заохочення, а також цінні подарунки кращим колективам заміських оздоровчих таборів та окремим їхнім працівникам.

Влітку поточного року, повідомила в. о. начальника відділу у справах молоді та спорту Галина МИХАЛЬОВА, в Сумах оздоровили 16630 дітей міста (або 72,8%) – 12660 дітей шкільного віку та 3970 дітей дошкільного віку.

З міського бюджету на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії виділили понад 8,5 млн грн., що на 764,5 тис. грн. більше за відповідний період минулого року.

За її словами, 3824 дитини оздоровились у шести позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. У навчальних закладах влітку працювало 59 таборів з денним перебуванням: 32 пришкільних, 24 профільних, три табори праці та відпочинку. Усього відпочили 5633 дитини. З 1 червня усі заклади дошкільної освіти міста були переведені на літній оздоровчий режим роботи, де оздоровили 3970 дошкільників.

1388 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, забезпечили оздоровленням у дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди за кошти міського бюджету; 233 дитини – у санаторних закладах області та 83 у санаторіях державного значення – за кошти державного бюджету.

Особливістю оздоровчого періоду 2018 року було активне залучення 38 тис. дітей до вивчення історичної та культурної спадщини Сумщини, України, розширення маршрутів туристичних походів та екскурсій.