0012.jpg

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує про необхідність дотримання певних вимог пожежної безпеки під час новорічних і різдвяних свят.

Встановлювати ялинку необхідно подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит і тому подібного.

При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, які мають протипожежне просочування (ця інформація зазначається на упаковці). Збирати її потрібно згідно з інструкцією. У процесі складання не рекомендується підпускати до ялинки дітей.

Аби ялинка не впала, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно розподілені.

Не можна встановлювати на неї свічі та бенгальські вогні, особливо в поєднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками.

У кімнаті, де встановлений головний атрибут зимових свят, малюки повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще оздоблювати легкими прикрасами, які не б'ються (банти, шишки, кульки зі склопластику та інше).

Слід дотримуватись і правил електробезпеки. Не можна використовувати несертифіковані електричні вироби.

Підключення гірлянд до мережі повинно виконуватись тільки за допомогою штепсельних з'єднань. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, – вона повинна бути терміново відключена.

«Тільки при дотриманні цих правил ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині», – наголошують сумські надзвичайники.