Надрукувати
Перегляди: 1515

Торік територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» допоміг понад 3 тисячам сумчан найбільш вразливих верств.

958 особам працівники «Берегині» допомогли на дому, 809 – в адаптаційних відділеннях (із них 510 – люди похилого віку).

Відділення соціальної допомоги вдома надавало більше 30 видів соціально-побутових, медико-соціальних та комунальних послуг одиноким і непрацездатним громадянам. Працювали 68 соціальних робітників.

Всього за рік взято на обслуговування 238 чоловік, влаштовано до будинків-інтернатів 44.

44 містянина, які потребують сторонньої допомоги, не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і мають рідних, які повинні забезпечувати їм догляд, скористались платними соціальними послугами.

Клієнтами служби термінової соціальної допомоги стали 83 мешканців міста. 172 одиноким пенсіонерам та інвалідам допомогли з дрібним ремонтом житла, меблів та побутової техніки.

Щоденно понад 100 громадян отримували соціальні послуги у відділеннях соціально-побутової адаптації «Калина» та «Злагода». На базі відділень діяв клуб «Ветеран» (соціальними послугами скористались 90 ветеранів), працював «Університет третього віку».

Відділення соціально-побутової адаптації інвалідів з розумовою відсталістю «Спільнота» щоденно надавало трудову, соціальну адаптацію та профорієнтацію.

Продовжували свою роботу художньо-театральні студії «Промінь надії» та «Забава», в яких для молодих інвалідів та дітей-інвалідів проводили заняття з музикотерапії та з основ театральної майстерності.

Працювала кімната психологічного розвантаження, інформаційно-методичний і творчий кабінети, поповнювався бібліотечний фонд методичного кабінету.

У 2015 році за результати роботи ткацької майстерні розроблено збірку «Чарівний світ ляльок-мотанок».

У своїй роботі територіальний центр послуговувався двома мікроавтобусами, один із яких є спеціалізованим для підвезення інвалідів-візочників. Завдяки даному автотранспорту понад 30 інвалідів міста щодня діставались відділень «Берегині».

На утримання комунальної установи з міського бюджету було виділено 5 285,5 тис. грн., профінансовано – 5 273,5 тис. грн., Для зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру залучались позабюджетні кошти, спонсорська допомога для. Усього надійшло 17,1 тис. грн. (придбали шафу, шини для авто, телевізор).