Надрукувати
Перегляди: 1547

29 січня під час наради за участі депутатів Сумської міської ради під головуванням Олександра ЛИСЕНКА визначали вулиці, які підлягають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У відповідності з Законом України, у міського голови залишилося 23 дні аби прийняти рішення щодо перейменування вулиць у місті та підписати відповідне розпорядження.

В іншому випадку це рішення буде приймати голова облдержадміністрації.

Список топонімів Сум, які підпадають під перейменування складали враховуючи рекомендації Українського інституту національної пам’яті, а також пропозицій робочої групи, яка була створена Розпорядженням міського голови.

«Міська влада не може не виконувати Закони України. Але для нас важливіше думка громади, тому у моєму розпорядженні значитимуться тільки ті вулиці, жителі яких не були проти перейменування. Також всі пропозиції, які надходили від сумчан ми врахували», – підкреслив Олександр Лисенко.

У напрацьованому списку значиться найменування 131 топоніму. Під час наради прийнято рішення перейменувати саме ті вулиці, провулки, сквери, по яких не надходили пропозиції чи заперечення від Сумчан. «Спірних» вулиць, за якими надходило чимало колективних звернень, та тих, які можуть викликати значний суспільний резонанс менше десятка. Варто зазначити, що до пропонованих нових назв було враховано історичні назви, імена славетних українських діячів, героїв-захисників тощо.

 

Попередній список найменувань топонімів, які планують перейменувати