005.jpg

1 лютого під час апаратної наради при міському голові мова йшла про ліквідацію бурульок на дахах будинків обласного центру.

Яким чином комунальники Сум вирішують цю проблему, доповів начальник Департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО.

За його словами, про нагальність якнайшвидшої ліквідації льодових намерзань як комунальним, так і приватним обслуговуючим організаціям, Департамент інфраструктури міста нагадував неодноразово – у письмовій формі та телефонограмами.

Дослухалися до цих вказівок лише деякі із них: ТОВ «КК «КоменергоСуми», КП «Сумижилкомсервіс», ЧПСП «Рембуд». А такі надавачі послуг, як ТОВ «Форес Плюс», ТОВ «КК ДомКомСуми», КП Сумитеплоенергоцентраль», ТОВ «КК Сумитехнобуд-сервіс» лише огородили території біля будинків, з дахів яких звисають бурульки. Одна з причин, пояснюють керівники ЖЕКів – відсутність власних автовишок, а винаймати таку техніку немає фінансової можливості.

Заслухавши інформацію, заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ запитав у керівника КП «Сумижилкомсервіс», яке успішно протягом минулих вихідних ліквідовувало бурульки з дахів, скільки коштувало вирішити це питання. Той відповів, що за день роботи двох альпіністів сплатили 750 грн.

Ця сума, наголосив Віктор Волонтирець, не така велика, аби можна було ризикувати життям сумчан. Тому він зажадав пояснень від надавачів послуг. Ті, в свою чергу, пояснили, що всі бурульки, які становили небезпеку для сумчан, були зняті, решту територій позначили стрічками. Все ж Віктор Волонтирець зауважив, що робота проводилася не належним чином. Тому такий підхід обов’язково вплине на вибір мешканців, коли ті будуть обирати собі обслуговуючі організації.

Роботу з ліквідації небезпечних намерзань продовжуватимуть.